07-06__Dieltiens_FIMPC_2011wAquest dissabte 9 de juliol s'inaugura una nova edició del Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC) que, com cada any, porta al Vendrell el millor de la música clàssica del moment. D'aquesta manera, s'honora la figura del mestre Pau Casals com a músic excel·lent i gran humanista.

L'Auditori Pau Casals de Sant Salvador serà el centre neuràlgic del Festival, que s'allargarà fins a final d'agost, i on se celebraran el gruix dels concerts programats, entre ells el de la inauguració (a les 22.30 h). Enguany, però, el Festival s'ha obert a nous espais i noves propostes i inclou en el seu programa concerts a la Vil·la Museu Pau Casals, en el marc del Festival Jove "Música als jardins" i l'església parroquial del Vendrell, amb l'orgue que va tocar el Mestre com a protagonista.

Els organitzadors del FIMPC confien de mantenir l'assistència de públic als concerts en un 85% de mitjana o fins i tot augmentar-la, ja que malgrat la conjuntura econòmica, l'Ajuntament ha fet un esforç per continuar apostant per la cultura. Segons va manifestar l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, en la presentació del Festival, gràcies a les aportacions de les administracions públiques i a les dels patrocinadors privats, el certamen compta amb noms de prestigi prou atractius per guanyar-se la complicitat del públic.

Així, el dissabte 9 de juliol la música de Vivaldi omplirà l'Auditori amb l'Ensemble Explorations Roel Dieltiens per inaugurar el Festival. Les vendrellenques del Cor Zóngora protagonitzaran el concert del dissabte següent, el dia 16, amb Xavier Pagès com a director convidat. El dijous 21 de juliol la Cobla Marinada amenitzarà la nit amb un repertori dedicat a Nino Rota, mentre que el dissabte 23 de juliol serà el torn del prestigiós organista Andrea Marcon, que a la mateixa hora que tots els altres concerts (22.30 h), però a l'església parroquial, farà sonar l'orgue barroc vendrellenc.

Els concerts del juliol els tancaran els músics de l'Orquestra de Cambra de Munic, amb dues actuacions diferents el divendres 29 i el dissabte 30. El dijous 4 d'agost actuarà a l'Auditori el conjunt instrumental de Torroella de Montgrí Acadèmia 1750, que representa l'aposta del Festival pels projectes del país, així com també ho fa la presència de la música de cobla o la de l'orquestra tarragonina Camerata XXI que, amb Joaquim Achúcarro al piano, actuarà al Festival el dijous 11 d'agost. Abans, però, el dissabte dia 6, serà el gran violoncel•lista Misha Maisky qui delectarà el públic de l'Auditori.

La música de Boccherini protagonitzarà el concert del dissabte 13 d'agost amb els madrilenys de la Real Cámara, i la Berg Orchestra de Praga arribarà a l'Auditori el dijous 18 d'agost, per quedar-s'hi tres nits. El divendres 19 i el dissabte 20 dedicaran el seu repertori en exclusiva a homenatjar The Beatles amb una revisió "clàssica" d'algunes de les seves cançons preferides.
El dijous 25 serà el torn del Trio Puella, amb piano, violí i violoncel, i clourà el Festival la Spanish Brass Luur Metalls, amb dos concerts, el dissabte 27 i el diumenge 28, aquest últim destinat al públic familiar i a les 20.30 h.

Paral•lelament se celebrarà la "Música als jardins" a la Vil·la Casals, amb un total de sis concerts els dies 16, 23 i 30 de juliol i el 6, 13 i 20 d'agost, tots a les 19.45 h.

Les entrades per al Festival ja es poden reservar i comprar a través de l'Auditori Pau Casals, de manera presencial (de dilluns a divendres de deu del matí a dues del migdia o a la taquilla de l'Auditori en dies de concert) o bé amb una petició mitjançant el correu electrònic auditoripaucasals@elvendrell.net. Els preus dels concerts enguany s'han mantingut respecte a l'any passat i es troben entre els 15 i els 35 euros (excepte el concert familiar, que per als infants tindrà un cost de 5 euros). Igualment existeix un abonament per a tots els concerts a un preu molt avantatjós: 245 euros.

El Festival Pau Casals és un dels actes culturals més importants del Vendrell i també un punt de referència en el món musical del país. Amb l'objectiu d'honorar el mestre Pau Casals, ens fa reviure el seu geni musical, però també els seus valors humans.

Per a més informació:  www.auditoripaucasals.cat



©2019 Ajuntament del Vendrell