05-04_Foto_grup_tertulians_webEls protagonistes de les Les tertúlies del record, l'espai del Pla de Barris emès per Televisió el Vendrell des del maig del 2010 amb la col·laboarció dels Amics de la Història van reunir-se aquest dimarts al Centre cívic L'Estació per celebrar el primer any de gravacions del programa.


S'han fet 31 "tertúlies del record" amb un total de 101 tertulians, que han permès recuperar la memòria del Vendrell dels anys quaranta, cinquanta i seixanta a través dels records de la gent gran que va viure en aquelles èpoques a la vila i que va participar activament en les entitats existents La importància d'aquestes tertúlies és doble, perquè al record històric explicat en primera persona, s'hi sumen els valors que eren presents aleshores, com l'amistat, el respecte, el bon veïnatge, l'esforç, el treball, el sentiment de poble, l'orgull de pertinença, la conversa tranquil·la, la confiança...

El programa de televisió és àmpliament seguit per la gent gran de la vila i la trobada d'aquest dimarts n'ha estat una bona mostra. Més d'un centenar de persones, entre tertulians i familiars, van ser rebuts per l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, i pels responsables del Pla de Barris, que els van agrair personalment la seva participació i el seu entusiasme.

Anècdotes, moments per a la nostàlgia i molt d'humor van centrar tant la gravació de les tertúlies com la trobada de germanor feta aquest dimarts, en la qual els tertulians van poder endur-se a casa un DVD amb tots els programes, amb més de 15 hores de gravació, com a record.

Les tertúlies, però, no s'acaben i continuaran enregistrant-se després d'una pausa obligada per les necessitats informatives de Televisió el Vendrell. Amb la col·laboració dels Amics de la Història del Vendrell i l'assistència documental del llibre L'Abans, Les tertúlies del record tornaran a captivar els veïns del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell