05-03_conveni_lacaixa_webL'alcalde del Vendrell, Benet Jané, el president de l'Associació de Gent Gran del Vendrell, Heliodoro Ramírez, i el president de l'Associació de Gent Gran del Tancat, José Antonio Fernández, van signar un conveni amb la Fundació "la Caixa" per tal de desenvolupar, en els respectius esplais, el projecte Gent 3.0, de voluntariat sènior, amb l'objectiu de fomentar la participació activa de les persones grans a través de la tasca voluntària per mitjà de projectes tecnològics, culturals i socials, entre altres, que vagin arrelant en la comunitat i que enforteixin progressivament la seva capacitat i autonomia per generar noves iniciatives.



El programa Gent 3.0, de voluntariat sènior, de la Fundació "la Caixa" està integrat pels següents projectes:

- Històries de vida: a totes les persones grans els agrada explicar la seva història, les seves vivències i experiències.

- ActivaLaMent: es tracta d'una plataforma virtual d'estimulació cognitiva, amb l'objectiu d'exercir i estimular les capacitats cognitives, mantenir la ment activa i incrementar l'autonomia personal.

- Grans lectors: consisteix en la participació en tertúlies al voltant de la lectura d'un llibre, escollit especialment per la seva temàtica i dinamitzat per voluntaris. No es tracta d'un taller de lectura sinó d'un punt de trobada, per millorar la comunicació i afavorir la trobada i les relacions socials.

- Respir familiar: suport als cuidadors de persones afectades per malalties neurològiques. Es tracta d'articular una xarxa de voluntaris per realitzar acompanyaments a domicili de persones afectades i donar un espai de respir al cuidador familiar. Aquesta activitat es realitzaria de manera coordinada amb les associacions de familiars d'afectats.

- Acció local: consisteix a desenvolupar un projecte voluntari amb les entitats i agents del territori, en funció de les necessitats especifiques de cada zona.



©2019 Ajuntament del Vendrell