04-26_BigMamaOJO_webEl cicle Jazz a l'Auditori 2011 es tanca dissabte 30 d'abril, a les 22.30 h, a l'Auditori Pau Casals, amb un rellevant concert, el que farà la cantant de blues Big Mama junt amb l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, de Barcelona, que presenten el Bluesin' the jazz.

A mitjan anys vint, algunes cantants de blues aconseguiren un apogeu musical, marcaren les pautes del que s'ha anomenat "blues clàssic" i van gravar els primers discos de blues, acompanyats pels millors músics de jazz del moment. Les seves composicions i la vitalitat interpretativa foren un exemple de vàlua artística. L'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics i la cantant Big Mama, sota la direcció de David Pastor, es van proposar treballar conjuntament per donar relleu a aquestes veus a partir de les cançons dels seus repertoris.

En l'espectacle, es reviurà l'ambient dels anys vint i trenta a partir de les cançons dels repertoris de Ma Rainey, Bessie Smith, Ida Cox, Alberta Hunter, Sippie Wallace, Victoria Spivey, Memphis Minnie, Helen Humes, entre d'altres.

L'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics està formada pels saxos Eva Garín, Roger Martínez, Nil Mujal, Victor Verge i Paula Carrillo; pels trompetes Jaume Torné, Leonardo Torres, Jordi Fontanillas i Josep Lluís Pons; pels trombons Jordi Gomez, Albert Costa, Eduard Prats i Dario Garcia; pel guitarra Ignasi Cussó; per Marco Boi, al baix; per Alejandro di Constanzo al piano, i per Marco Losada a la bateria.

 

Jazz a la Biblioteca Pública Terra Baixa

Dins del cicle Jazz a l'Auditori 2011, es presenta al Vendrell un dels concerts ja habituals a la Biblioteca Pública Terra Baixa. Tindrà lloc el divendres 29 d'abril, a les 20.30 h i anirà a càrrec del grup Cabiscol Jazz Quartet.

El Cabiscol Jazz Quartet és un grup emergent, reconegut a les comarques de Tarragona, i està format per Aitor Franch, saxo tenor; David Jiménez, piano; Eusebi González, baix; i Xavi Sánchez, bateria.

Cabiscol Jazz Quartet interpreta coneguts estàndards de jazz i algun tema propi. El concert té com a objectiu divulgar la música de jazz a la mateixa població del Vendrell i participar en les activitats dels diferents equipaments culturals del municipi.



©2019 Ajuntament del Vendrell