03-21_Msics_Big-Band_webEl dissabte 26 de març, a les 22.30 h, a l'Auditori Pau Casals, tindrà lloc un concert de la Big Band de l'Escola Músics del Vendrell amb el trompetista David Pastor com a convidat. Aquest concert del cicle Jazz a l'Auditori està organitzat pel Patronat Municipal Auditori Pau Casals, juntament amb els Amics de l'Orgue i l'Associació Musical Pau Casals.

La Big Band de l'Escola Músics del Vendrell és una orquestra de jazz formada per una vintena de músics, tots alumnes de l'esmentat centre i d'edats molt variades. Aquesta formació va començar a funcionar l'any 2005 i ha tingut continuïtat participant, any rere any, en audicions a la mateixa escola, al Museu Deu i dins la programació del festival de jazz de l'Auditori Pau Casals. Està integrada per sis saxos, dos clarinets, cinc trompetes, dos trombons, piano, baix, bateria i percussió, la qual cosa assegura una sonoritat rica i contundent que no deixa indiferent l'audiència. El repertori és molt variat, sempre dintre de l'àmbit del jazz i la música moderna, comprensible i amè. S'hi poden escoltar temes de swing, bossa, latin i reggae, i de compositors com Henry Mancini, Herbie Hancock, Chuck Rio, Dean Sorenson i altres. La direcció de la Big Band de l'Escola Músics va a càrrec de Víctor Verge, que és professor de saxo de la mateixa escola, i de Quim Nicolàs, que és professor de trompeta.

David Pastor, trompetista, va fer estudis als conservatoris de música de València i de Barcelona. L'any 1988 va iniciar els estudis de jazz al Taller de Jazz de Sedaví i va formar part de la València Big Band, sota la direcció de Ramon Cardo. Ha actuat amb artistes com Cecila Cruz, Lolita i la Fundación Tony Manero, i amb jazzmen com Perico Sambeat, Paquito D'Rivera o Dick Oatts.

El mateix dissabte 26 de març, de 17 h a 20 h, David Pastor farà una classe magistral de big band oberta a tots els intèrprets interessats.



©2019 Ajuntament del Vendrell