01-31_DSC01620_Aarn_webL'orgue del Vendrell és el protagonista del proper concert Cicle de Joves Intèrprets, que enguany és organitzat conjuntament pels Amics de l'Orgue, l'Associació Musical Pau Casals i el Patronat Municipal Auditori Pau Casals. El concert d'orgue l'oferirà el jove Aarón Ribas, el divendres 4 de febrer, a les nou del vespre, a l'església parroquial del Vendrell. L'entrada és gratuïta.

Aarón Ribas va néixer a Barcelona el 1992. S'inicià en l'estudi de l'orgue amb el seu pare, Ignacio Ribas, i paral·lelament cursà fins a 6è de piano i teoria a l'ASBRM de Londres. Als 14 anys ja era organista titular de l'església de la Massana (Andorra). Des de l'any 2007 rep classes de Montserrat Torrent.

El 2009 ingressà al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (CMMB), on estudia orgue amb Maria Nacy i clavicèmbal amb Eduard Martínez. Ha participat activament en les classes magistrals sobre la música de J. S. Bach impartides pels professors Andreas Liebig i Cristina García Banegas a Barberà del Vallès. Com a organista solista, ha efectuat diverses audicions, i com a acompanyant, ha participat en la interpretació de Stabat Mater de Pergolesi amb l'Ensemble de les Valls, al Principat d'Andorra, on resideix actualment.

El programa que Aarón Ribas interpretarà és el següent: Praeludium en sol menor, de Dieterich Buxtehude; Tiento de 2º tono, de Pablo Bruna; Vater unser im Himmelreic, Preludi i fuga en do meno i Concert en sol major, de J. S. Bach, i Le banquet céleste, d'Olivier Messiaen.

El concert de divendres és una bona ocasió per tornar a escoltar l'orgue del Vendrell, en el marc del Cicle de Joves intèrprets.



©2019 Ajuntament del Vendrell