12-22_rp_sumat_webEls beneficiaris seran 77 persones joves desocupades, majors de 18 anys i menors de 25 anys, en situació de fracàs escolar.

A través del programa Suma't, d'experiència professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya, l'Ajuntament del Vendrell ha rebut una subvenció de 318.000 euros per poder fer formació i facilitar un contracte laboral a 77 joves del municipi, majors de 18 anys i menors de 25 anys, en situació de fracàs escolar que no hagin finalitzat l'educació secundària obligatòria (ESO). Es tracta d'un programa innovador que alterna formació i feina, que tindrà una durada de 15 mesos (fins al març del 2012).

Els joves que estiguin interessats a participar en aquest programa han de complir els requisits següents:

- Estar inscrits a l'oficina de treball com a demandant d'ocupació no ocupat (DONO).

- Complir tots els requisits legals per poder formalitzar un contracte per a la formació en el moment de la signatura.

Les actuacions incloses en aquest programa són:

- Tutorització i acompanyament a la inserció (serà una actuació transversal durant tot el programa), a càrrec d'un tècnic de L'EINA.

- Actuacions de formació en competències (100 hores), professionalitzadora (288 hores) i per a l'obtenció del títol de graduat en ESO a través de la Institut Obert de Catalunya (IOC).

- Experiència professional en empreses que subscriuran un contracte per a la formació per a cadascun dels participants, del qual se subvencionarà el 70% del sou mínim interprofessional (SMI). L'empresa haurà de retribuir la persona contractada segons el conveni col·lectiu d'aplicació i en funció de la jornada laboral. I el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) pagarà directament a l'empresa un període màxim de 6 mesos i el 70% del SMI.

En definitiva, l'objectiu del programa és que els joves desocupats i sense estudis puguin tenir una formació i realitzar una activitat professional relacionada amb els diferents sectors productius del territori.

Durant el mes de gener s'informarà els diferents gremis sobre aquest programa; les empreses que estiguin interessades a participar-hi es poden adreçar a les oficines de L'EINA.



©2019 Ajuntament del Vendrell