PODAwEl consistori vendrellenc impulsa diferents mesures per pal·liar l'aparició en espais públics de restes de poda i esporga de forma desmesurada.

L'Ajuntament del Vendrell ha iniciat una campanya informativa davant l'increment desmesurat de residus en espais públics, concretament d'abocaments de restes de poda i esporga en punts concrets del municipi.

Els actes d'incivisme són deguts a una utilització incorrecta dels serveis de recollida disponibles per dipositar aquestes deixalles. Per aquest motiu, des de les regidories de Convivència i Civisme i Medi Ambient, es fa aquests dies una crida als ciutadans per tal que recordin la importància de respectar i acomplir la normativa existent al respecte.

En aquest sentit, Jaume Domingo, regidor de Convivència i Medi Ambient ha manifestat que "s'han col•locat cartells informatius a les zones on s'han detectat les incidències i s'han desplaçat informadors municipals a les urbanitzacions i espais afectats per posar en coneixement dels veïns la manera correcta de fer servir els contenidors".

En especial, i donats els volums de poda i esporga que es troben als punts afectats, es recorda que les empreses de jardineria han de comptar amb un gestor autoritzat per a l'abocament d'aquests residus, que queda prohibit l'ús dels contenidors i que els ciutadans que contracten aquest serveis tenen l'obligació d'exigir-ho a l'empresa.

L'abocament al carrer de residus d'aquestes característiques està tipificat a les ordenances municipals com a falta greu o molt greu, en funció del cas, i les multes poden arribar fins a 3.000 euros.

El regidor de Convivència i Civisme i Medi Ambient, Jaume Domingo, ha assegurat que "quan els veïns i veïnes han estat degudament informats, les actuacions sancionadores s'han d'entendre com a una conseqüència lògica. La convivència, especialment en els espais públics, comporta tota una sèrie de deures que tots hem de respectar".

Més enllà de les actuacions puntuals, es destaca també el treball que en aquests moments es du a terme per a l'aprovació de l'Ordenança de Convivència i Civisme.

El text ampliarà considerablement els aspectes referents a la contaminació per residus i a la neteja. Aquest treball es completa amb els punts verds que aquest mateix mes de novembre tenen prevista la seva posada en marxa. Aquests equipaments, disseminats pel terme municipal, incorporaran un contenidor per a la poda, multiplicant així els recursos a disposició dels vendrellencs per a l'abocament d'aquestes deixalles.



©2019 Ajuntament del Vendrell