10-15_Enrajolem09_webLes rajoles que han participat en el certamen "Enrajolem!", promogut per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, ja formen part d'una obra d'art conjunta ubicada al passeig de les Bòbiles que s'inaugurarà aquest divendres. L'obra consisteix en un total de cinc columnes distribuïdes en el primer tram del passeig, que estan fetes amb les més de tres-centes rajoles rebudes des que es va obrir la convocatòria. Si bé la majoria de rajoles són d'artistes catalans, n'hi ha d'arreu del món, sobretot de l'Argentina. El país sud-americà és, de fet, la pàtria d'aquesta iniciativa, que el Vendrell ha importat enguany amb molt d'èxit.

Precisament, la inauguració de l'obra va comptar el passat divendres dia 15 d'octubre, coincidint amb la festivitat de Santa Teresa, amb la participació de l'alma mater del certamen, l'artista argentina Cristina del Castillo, que va oferir una xerrada sobre els orígens de la iniciativa.

L'alcalde del Vendrell va ser l'encarregat de presidir aquesta inauguració. Va destacar el simbolisme de l'obra feta de manera conjunta per persones d'arreu del món amb un mateix objectiu, en un "agermanament" que també es produeix en el cas de tradicions tan nostrades com les sardanes i els castells, que també van estar presents en l'acte a càrrec dels Dansaires del Penedès i dels Nens del Vendrell, respectivament. Així mateix, la inauguració de l'Enrajolem va comptar amb l'actuació de quatre alumnes de l'Escola Municipal de Música Pau Casals i de Les Gralles del Baix Penedès.

Precisament Les Gralles del Baix Penedès van ser les que posteriorment van acompanyar la comitiva des del passeig de les Bòbiles fins al Portal del Pardo, en què Cristina del Castillo va oferir la seva xerrada.



©2019 Ajuntament del Vendrell