08-25_ObresEscolespintura_barraco_webLes escoles del Vendrell ja estan a punt per iniciar el curs amb normalitat després de les millores que s'hi han estat fent aquest estiu per part dels serveis municipals d'Ensenyament. Com és habitual en aquestes dates, l'Ajuntament s'encarrega d'arribar allà on no arriba la Generalitat, titular dels centres, i escomet petites obres de manteniment i reparacions diverses que s'han d'anar executant periòdicament com a conseqüència del desgast de les instal·lacions. Així mateix, es fan d'altres intervencions més significatives que contribueixen a millorar notablement les infraestructures escolars i fer més còmodes i pràctics els espais.

En aquest sentit, gràcies a una subvenció del FEOSL de 100.000 euros, s'ha pogut condicionar el pati de l'Escola Pau Casals, tot suprimint-ne la grava i formigonant el sòl. Amb aquesta intervenció no només s'aconsegueix més durabilitat del ferm, sinó que s'ha aconseguit millorar els drenatges del pati. A l'Escola Teresina Martorell el pati infantil també ha estat remodelat de manera íntegra. Pel que fa a l'Escola Àngel Guimerà, també s'hi ha intervingut en la zona exterior de l'edifici, millorant un dels seus patis i preinstal·lant la xarxa de gas natural. Així mateix, s'hi ha construït una caseta d'obra per a la instal·lació de calderes i maquinària.

Algunes de les intervencions fetes en d'altres centres escolars, com pintura, electricitat i petites reparacions de manobre, han comptat amb la col·laboració de tres operaris contractats a través de plans d'ocupació, amb la qual cosa l'Ajuntament aposta per la reinserció laboral de persones en situació de dificultat.

Per altra banda, s'han instal·lat els mòduls de la nova Escola Els Còdols per iniciar el curs aquest setembre i s'ha afegit un mòdul més a l'Escola Marta Mata, a l'espera que la Generalitat "es mulli d'una vegada i aprovi aquesta tardor les obres de construcció de l'edifici definitiu", com ha demanat des del consistori el responsable de l'Àrea d'Ensenyament, Francesc Trillas.



©2019 Ajuntament del Vendrell