10_07_07_Enrajolem_portadawEl nou certamen Enrajolem!, impulsat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, ha tingut un èxit de participació molt gran, amb peces de qualitat força elevada. La convocatòria va obrir-se a finals de l'any passat i des d'aleshores fins a finalitzar el termini de presentació s'han rebut un total de 165 rajoles d'arreu del món, tot i que la majoria provenen de Catalunya. Així, d'Argentina s'han rebut 19 peces; de Rússia, 6; de Xile, 5; Itàlia, Alemanya i la resta d'Espanya ocupen el cinquè lloc en volum de rajoles enviades, amb 4 cadascun. També de Turquia han arribat 2 peces, mentre que 4 rajoles més són del Japó, de Polònia, de Brasil i de la Xina, respectivament.

A les 115 peces creades per artistes de Catalunya, cal sumar-hi també la vuitantena de rajoles que s'espera que s'uneixin a la convocatòria provinents dels tallers d'estiu de l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa.

Amb totes aquestes rajoles es preveu crear una nova escultura que s'instal·larà al passeig de les Bòbiles del Vendrell i que s'inaugurarà aquest proper mes d'octubre.

D'aquesta manera, el Vednrell completarà amb un notable èxit de participació la primera edició del certamen Enrajolem!, un projecte d'art col·lectiu nascut a l'Argentina i que pretén crear una escultura en l'àmbit urbà a partir de rajoles que enviïn els artistes que vulguin participar en la iniciativa. Es tracta, com ha destacat la presidenta de la Comissió de Ceràmica del Vendrell, Camil·la Pérez, de fer una "trobada de pensaments i missatges a través de la ceràmica".



©2019 Ajuntament del Vendrell