06-21_Msics_Big-BandwEl proper divendres 25 de juny, a les vuit del vespre, tindrà lloc al Museu Deu del Vendrell un concert realitzat per alumnes de l'escola Músics del Vendrell.

D'una banda, hi participen quatre grups de jazz formats per piano, baix, bateria, percussió, flauta travessera, saxo, clarinet, violí i trombó, i una formació de guitarres elèctriques. Bàsicament, tocaran un repertori jazzístic i comprensible amb composicions de músics com D. Ellington, B. Strayhorn, Paquito D'Rivera..., amb arranjaments originals adaptats a aquestes formacions.

De l'altra, hi participa la big band de l'escola Músics del Vendrell; és una orquestra de jazz formada per una vintena de músics, tots ells alumnes de l'esmentat centre i d'edats molt variades. Aquesta formació va començar a funcionar l'any 2005 i ha tingut continuïtat participant, any rere any, en audicions a la mateixa escola, al Museu Deu i dins la programació del Festival de Jazz de l'Auditori Pau Casals. La big band està integrada per sis saxos, dos clarinets, cinc trompetes, dos trombons, un piano, una guitarra, un baix, una bateria i percussió, la qual cosa assegura una sonoritat rica i contundent que no deixa indiferent l'audiència. El repertori és molt variat (dintre de l'àmbit del jazz i la música moderna), però sempre comprensible i amè. S'hi poden escoltar temes de swing, bossa, latin, reggae... de compositors com Henry Mancini, Herbie Hancock, Chuck Rio, Dean Sorenson, etc.

La direcció és a càrrec de Víctor Verge, professor de saxo de l'escola Músics, i Quim Nicolàs, professor de trompeta, el qual col·labora des del faristol fent tasques de codirecció.

El concert és a les vuit del vespre i l'entrada és gratuïta.



©2019 Ajuntament del Vendrell