P1010583_Faana_Escola_de_Msica_02wL'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell s'inaugurarà oficialment aquest proper dilluns 21 de juny al vespre, coincidint amb el Dia Internacional de la Música. Com no podia ser d'altra manera, el centre ha preparat un espectacle a l'alçada de la importància de l'esdeveniment, amb una actuació especial de tots els conjunts de l'EMMPAC i amb la participació del reconegut violoncel·lista Lluís Claret i una de les veus catalanes de major prestigi, la cantant Marina Rossell.

L'acte tindrà lloc a partir de dos quarts de deu del vespre a la plaça del Tívoli, on s'ubica l'Escola, i s'iniciarà amb la interpretació del Cant dels ocells per part de Lluís Claret. Seguidament, es donarà pas als parlaments oficials i a l'inici del concert protagonitzat pel mateix Claret i la música d'Enric Casals. A continuació, serà el torn del Cor Zóngora, de l'EMMPAC, que interpretarà composicions de Pau Casals. Després, Marina Rossell portarà dalt de l'escenari de la plaça del Tívoli La santa espina, amb textos d'Àngel Guimerà i música d'Enric Morera. Clouran l'acte tots els conjunts de l'EMMPAC amb una original mostra de les diverses especialitats del centre.

La direcció de l'Escola assegura que serà una inauguració àgil i dinàmica (les peces que s'interpretaran seran de poca durada), i sobretot molt especial pel significat que té l'existència del nou centre amb què compta l'Escola Municipal de Música Pau Casals des del passat mes de gener.

La inauguració de l'Escola donarà pas a dues noves jornades de portes obertes al centre per donar resposta a les peticions que ha tingut l'Escola des que es va posar en funcionament a la nova seu. Així, l'endemà, el dimarts 22, es podrà visitar el centre de quatre de la tarda a dos quarts de nou dels vespre, i el dimecres 23, de deu del matí a dos quarts de dues de la tarda.

Durant les jornades de portes obertes, l'EMMPAC emetrà a l'Auditori del centre un documental especial elaborat per Televisió El Vendrell sobre la història de l'Escola. Aquest farà un recorregut detallat des dels seus inicis l'any 1986 fins a l'actualitat, amb l'estrena del nou equipament, amb declaracions dels protagonistes de tots aquests anys de funcionament. El reportatge està realitzat i dirigit per Julia Albornà Urpí i compta amb guió de Mar Vives Guasch.



©2019 Ajuntament del Vendrell