06-09_Bocina01_webLa boccia és un esport paralímpic, semblant a la petanca, que practiquen esportistes amb discapacitats totals o parcials en les seves extremitats.

Diumenge passat, 6 de juny, es va celebrar al Pavelló Municipal del Vendrell el Campionat de Catalunya Infantil i Junior de Boccia, organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell.

Durant tota la competició, els diferents esportistes participants van demostrar que l'esport base de la boccia té molt bona salut, executant jugades de gran qualitat i enfrontaments ben emocionants, cosa que assegura la qualitat i la continuïtat de la boccia catalana.

Entre els jugadors més destacats, Martín A. Martínez, alumne de l'escola Garbí del Vendrell, va debutar per primera vegada en un Campionat de Catalunya de boccia amb una gran actuació, lluitant contra Marc Prat (escola Palau de Girona) pel 3r i 4è llocs en la categoria BC3 infantil. Després d'un partit molt igualat, Martin va aconseguir un merescut tercer lloc que li va permetre pujar al pòdium a la seva vila. Dins aquesta mateixa categoria, el guanyador va ser Aleix López (Club Fesport de Barcelona), seguit de Núria Chancusi (Promoció FECPC), esportista també novella en aquesta competició.

En categoria Júnior BC3, va ser Jonathan Muñoz (escola Nadís de Barcelona) qui es va proclamar campió, seguit de M. José Florensa (Club Aremi de Lleida) i de Jéssica Soria (escola Nadís de Barcelona), respectivament.

En tot moment van estar acompanyats d'un gran nombre de seguidors que van viure l'emoció de veure els més petits esforçar-se i patir com a grans esportistes que són. L'acte va finalitzar amb el lliurament de premis per part de la regidora de Turisme, Comerç, Indústria i Platges, Àngels Turdiu.



©2019 Ajuntament del Vendrell