06-08_Nstor_Bayona_webEl concert de cloenda de la II Mostra de joves pianistes de les comarques de Tarragona es farà a l'Auditori Pau Casals del Vendrell, el divendres 11 de juny, a les set de la tarda (19 h).

Aquesta és una mostra que té com a objectiu donar la possibilitat als joves pianistes d'adquirir experiència en el camp del concertisme i potenciar el contacte directe amb el públic, fora del marc de la mateixa escola. Els alumnes, el límit d'edat dels quals és de vint-i-cinc anys, han estat seleccionats prèviament, i tenen com a premi poder actuar en diferents poblacions: la Nou de Gaià, Salou, Tortosa, Vila-seca, Reus i el Vendrell; així com, enregistrar un CD conjunt.

El concert de l'Auditori Pau Casals té dues parts ben diferenciades: en la primera hi actua una selecció dels alumnes de la mostra i en la segona hi actua el pianista Nèstor Bayona, perquè els alumnes tinguin l'exemple del concertista experimentat.

Nèstor Bayona té 24 anys i s'inicia al Conservatori de Lleida amb Jordi Benseny. Amb disset anys es trasllada a Manchester (Regne Unit) per estudiar a la Royal Northern College of Music (RNCM) amb Helen Krizos, on cursa els estudis superiors de piano i un màster enfocat a la recerca de la influència de J. S. Bach sobre la segona escola vienesa. A la RNCM, Bayona obté el premi més important que concedeix aquesta universitat, la Gold Medal, al mateix temps que guanya el Piano Recital Prize i el Piano Duo Prize, juntament amb Luis Becerra. L'any 2008, li atorguen un premi especial dins del Concurs Internacional de Piano d'Eivissa, gràcies al qual el membre del jurat Giovanni Doria Miglietta l'invita a participar al Festival Concerti in Villa Faravelli d'Itàlia. El passat mes de febrer va ésser guanyador del prestigiós Philip & Dorothy Green Young Concert Artist Award de l'organització Making Music, cosa que dóna la possibilitat d'oferir concerts durant dues temporades a Anglaterra i a retransmetre per l'emissora Classic FM.

Ha treballat amb els directors Jordi Mora i Baldur Brönnimann, i amb la clavecinista Sharon Gould. Ha rebut els consells de pianistes com Melvyn Tan, Nelson Goerner, Alexander Melnikov, Angela Hewitt, Richard Goode i Josep M. Colom. Bayona ha format part, juntament amb el violoncel·lista Jeremías Sanz, del Duet Quodlibet, amb el qual ha gravat un CD amb la discogràfica Solfa Recordings a l'Auditori Pau Casals del Vendrell. L'any 2007, va debutar com a solista al Palau de la Música Catalana de Barcelona. També ha participat al Festival de les illes Bermudes i el Lichfield Festival; així mateix, ha ofert recitals a l'auditori Ebina del Japó; el Wigmore Hall de Londres, on va interpretar la sonata del compositor contemporani James MacMillan, i el Bridgewater Hall de Manchester.

Bayona és artista en residència del Centre d'Estudis Pianístics de Barcelona. En el programa oferirà obres de Bach, Schumann i Xostakòvitx. El concert és obert al públic en general i forma part del Cicle + Músiques de l'Auditori Pau Casals.



©2019 Ajuntament del Vendrell