06-08_foto_tabac_webEl passat dijous 3 de juny, la Regidoria de Joventut i l'Espai Jove de Salut, els educadors de carrer i els joves del Pla de Barris, amb la col·laboració del Patronat Municipal d'Esports, van organitzar la "Tarda sense tabac", amb motiu del Dia Mundial contra el Tabac.

Els joves del Vendrell van passar per la plaça Nova a dir "No al tabac" trencant una cigarreta a canvi d'una gominola. Els dinamitzadors van informar els joves de les conseqüències i els efectes de fumar i van repartir fullets informatius. A mitja tarda el Patronat Municipal d'Esports va organitzar una sessió d'aeròbic amb bicicleta i una sessió de circuit amb màquines.

Diferents joves del Vendrell van participar en la gravació d'un curt on cadascú explica els seus motius per deixar de fumar i per no fumar.

La Regidoria de Joventut, any rere any, celebra el Dia Mundial sense Tabac, perquè, segons dades de l'OMS, la mitjana d'edat dels joves dels primers contactes amb el tabac és de 13 anys; més del 60% dels joves han tastat el tabac als 15 anys, i gairebé la tercera part són fumadors actius abans de tenir 18 anys.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell