05-31_Jove_Big_Band_Taller_de_Msics_webLa Jove Big Band del Taller de Músics de Barcelona es presenta a l'Auditori Pau Casals diumenge vinent, 6 de juny, en un horari poc habitual de la seva programació, a les vuit del vespre. La intenció del Patronat Municipal Auditori Pau Casals és possibilitar l'entrada a un interessant concert a un públic no habitual.

L'actuació de la Jove Big Band del Taller de Músics també és el primer fruit del conveni que han signat el Taller de Músics de Barcelona i el Patronat Municipal Auditori Pau Casals, que possibilita l'actuació de joves intèrprets, sobretot de jazz, i la utilització de les instal·lacions de l'Auditori Pau Casals.

Els músics de la Jove Big Band són producte de les aules i de la feina pedagògica que fa el Taller de Músics, sumat al treball dels professors de les diferents àrees (combo, instrument, harmonia, improvisació...). La Jove Big Band està formada pels alumnes més avantatjats, que reben una formació específica setmanalment, estudiant la tradició i la modernitat, escoltant, analitzant i tocant la música dels grans mestres de sempre en big band: Glenn Miller, Count Basie, Duke Ellington, Thad Jones, Bob Mintzer... El repertori que proposen és una barreja de tradició i modernitat, en què els "monstres" que han marcat el llenguatge de big band conviuen amb els creadors actuals en una festa per la música del jazz.

La seva participació ofereix als alumnes la possibilitat d'una pràctica continuada, la qual cosa millora els seus coneixements i, al mateix temps, a través de la interpretació d'arranjaments i temes propis, els permet desenvolupar i fer evolucionar les seves idees. La Jove Big Band produeix des de ja fa anys un bon planter de músics preparats per tocar amb qualsevol tipus de formació. Des de la seva fundació, l'any 1984, hi han passat intèrprets i autors amb noms que avui ja són molt coneguts. La Jove Big Band té un bon currículum gràcies a ells, i gràcies als festivals estatals i també europeus (França, Holanda, Alemanya, Portugal...), que han estat els escenaris on s'ha pogut demostrar la validesa d'aquesta proposta ja que la vivència de la interpretació en directe és un dels factors indispensables a l'hora d'assolir la professionalitat.

La Jove Big Band del Taller de Músics està dirigida per Vicenç Martín.



©2019 Ajuntament del Vendrell