10.05.19_Preinscripcions_Escoles_Bressol_02wLes escoles bressol municipals absorbiran la demanda de places per a infants de 0 a 3 anys del Vendrell, segons les primeres previsions fetes des de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).

Les preinscripcions registrades tant a l'OME com a les escoles bressol en les dues setmanes de termini establertes han estat un total de 265 i, d'aquestes, 144 s'han tramitat a l'OME (la Rambla, 24) i 122 als centres. Pel que fa a preferències El Puig i Ralet, Ralet són les que han tingut més demanda i l'escolarització no obligatòria entre 1 i 2 anys és la que compta amb més sol·licituds (134), per sobre de les de 2 i 3 anys (86).

Els responsables de l'OME del Vendrell es mostren satisfets per aquestes xifres, ja que demostren, per una banda, que la planificació feta els últims anys quant a escoles bressol s'adequa a la demanda existent. Per l'altra, que l'OME esdevé una referència per als pares i mares a l'hora d'informar-se d'aquells assumptes que tenen a veure amb l'escolarització dels seus fills i a l'hora de fer els tràmits necessaris amb aquest objectiu.

Així mateix, es mantenen el nombre de peticions respecte d'altres anys, malgrat que els temps de crisi econòmica podria haver fet minvar aquestes sol·licituds.

La setmana passada va tancar-se el període de preinscripcions i continua aquests mesos la tasca de l'OME per tramitar totes les peticions i perquè els pares i mares puguin completar el procés de matriculació definitiva, que també es coordina des de l'OME. El 24 de maig es publicaran les llistes provisionals d'admesos, i els dies 25 i 26 es podrà presentar una reclamació a l'OME en cas de no estar d'acord amb aquestes llistes. El 7 de juny es publicarà la llista definitiva i la matriculació es podrà tramitar, finalment, del 14 al 18 de juny, tal com estableix el calendari oficial de matriculacions.

Enguany el període de preinscripcions i matrícula està marcat per novetats importants, com ara la posada en marxa d'un nou centre per a l'escola bressol Migjorn, de Coma-ruga. El nou emplaçament, al carrer dels Ocells, a tocar de l'Escola Pla de Mar, representarà una millora substancial en la comoditat per a pares i mares amb fills de diferents edats, alhora que representa un pas més en l'aposta de la Regidoria d'Ensenyament per a la creació d'escoles bressol a prop d'escoles d'infantil i primària, de manera que es facilitin les sinergies entre aquestes.

A més, aquest nou centre compta amb millors instal·lacions que l'anterior i dobla la seva capacitat, passant de 45 places a un màxim de 94. D'aquesta manera, es cobrirà el futur creixement d'alumnat de la zona durant força anys.

Una altra de les novetats importants d'aquesta nova escola és que, per primera vegada a Coma-ruga, hi haurà el servei d'escola bressol per a nens de 4 mesos a 1 any. Aquesta nova unitat de lactants permetrà que els pares de Coma-ruga no hagin d'anar fins al Vendrell, com fins ara, per portar-hi els seus nadons.



©2019 Ajuntament del Vendrell