05-17_aprenem_cultura_webEl programa d'activitats "Aprenem amb la cultura" es clou al Vendrell aquest curs el proper dijous 20 de maig, amb la realització d'un taller dirigit per l'agrupació de cultura popular vendrellenca L'Embarcada. El taller es farà a la plaça del Tívoli a partir de les vuit del vespre (en cas de pluja, s'ha previst fer-lo al casal d'avis ubicat a la mateixa plaça).

El taller consisteix a donar a conèixer els elements dels balls de cultura popular i del folklore tradicional vendrellenc a tot aquell que es vulgui acostar a la plaça del Tívoli. D'aquesta manera, l'activitat, que inicialment estava dirigida als alumnes dels cursos de català per a adults del Vendrell i als membres de les parelles lingüístiques, s'obre a tota la ciutadania. Aquesta iniciativa segueix la línia de la voluntat tant de L'Embarcada com del Patronat Municipal de Serveis Culturals de fomentar la difusió i el coneixement de la cultura popular local.

 En el taller es farà una demostració dels diferents balls populars del Vendrell amb explicacions de cadascun d'ells: les seves característiques, i els nexes i les diferències d'unió que hi ha entre els uns i els altres.

Aquesta és la primera de les activitats que realitzarà L'Embarcada per obrir els actes que té programats per al "Dia de L'Embarcada". El taller complementa les activitats previstes tant el divendres 21 de maig com el dissabte 22. Així, divendres es podrà gaudir a la plaça Vella a partir de les vuit del vespre d'un concert a càrrec de Xavi Lozano. Dissabte serà el torn d'un taller infantil a les onze del matí a la plaça Nova; d'una cercavila a partir de dos quarts de set de la tarda pels carrers del centre del Vendrell, i d'un nou concert, aquest cop a la plaça Nova a partir de dos quarts de dotze de la nit, a càrrec d'un grup de versions.



©2019 Ajuntament del Vendrell