El proper 18 de maig el Vendrell s'unirà a la celebració mundial del Dia Internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes a tots els museus de la vila.

El Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, és una celebració que té lloc anualment sota una divisa: "Els museus són un mitjà d'intercanvi cultural important, d'enriquiment de les cultures, des de la comprensió mútua, la cooperació i la pau entre els pobles". El Consell Internacional dels Museus (ICOM), des del 1977, proposa cada any un tema a partir del qual convida tots els seus membres, tenint en compte les tradicions i singularitats de cada país, a organitzar diverses activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Tot plegat, amb l'objectiu d'apropar les institucions museístiques i els professionals que hi treballen al públic en general, i de sensibilitzar els ciutadans sobre la tasca i els reptes que tenen els museus per esdevenir institucions al servei de la societat i el seu desenvolupament.

El proper 18 de maig se celebrarà l'edició que suma trenta-dues del Dia Internacional dels Museus i el Museu Pau Casals-Vil•la Casals, el Museu Deu, la Casa nadiua de Pau Casals i la Fundació Apel·les Fenosa organitzaran diferents activitats a l'entorn d'aquesta data per unir-se a la causa.

El Museu Pau Casals-Vil·la Casals celebrarà una jornada de portes obertes el diumenge 16 de maig de deu del matí a dues de la tarda i farà visites guiades gratuïtes a les onze del matí i a dos quarts d'una. El dimarts 18 també serà jornada de portes obertes de deu a dues del migdia i de quatre de la tarda a sis, i es tornaran a fer visites guiades gratuïtes a les onze del matí i a les quatre de la tarda.

El Museu Deu ha organitzat un concert a càrrec del Cor d'Infants a les vuit del vespre el divendres 14 de maig, i el dimarts 18, a banda de fer jornada de portes obertes de deu del matí a una del migdia i de cinc de la tarda a vuit del vespre, inaugurarà l'exposició temporal "Espriu-Cusachs: escultura poètica. Una aproximació al fons d'art del Museu Deu", amb la presentació de l'escultor Manuel Cusachs, a les set de la tarda.

La Casa nadiua de Pau Casals obre les seves portes gratuïtament el dimarts 18 de maig de dotze a dues del migdia i de cinc a set de la tarda. Així mateix, de deu del matí a dotze del migdia es realitzarà un programa de Ràdio El Vendrell en directe, La Calaixera, conduït per Pere Sallent.

Finalment, la Fundació Apel•les Fenosa celebrarà també una jornada de portes obertes el dimarts 18 de maig d'onze del matí a dues del migdia i de sis de la tarda a vuit del vespre.



©2019 Ajuntament del Vendrell