museu_deu_sala_catifesEl proper divendres dia 14 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu Deu celebrarà amb anticipació aquesta diada amb l'actuació del Cor d'Infants del Vendrell. El concert serà a les vuit del vespre a la Sala de les Catifes.

Les primeres dades del Cor d'Infants del Vendrell ens remeten a l'any 1880, quan Carles Casals, pare de Pau Casals, era mestre de capella i organista de la parròquia del Salvador. Pau Casals va formar part del Cor fins que es va traslladar a Barcelona, on va iniciar la seva exitosa carrera musical. Després de Casals, altres directors com Gomis, Miser, Artés... van dirigir el Cor d'Infants, però sempre va actuar a la parròquia, principalment a les festes solemnes.

 

Des de l'any 1957 ha actuat també fora del temple en concerts i actes populars. L'any 1980 el Cor d'Infants es va federar a Pueri Cantores, i representà les corals espanyoles en el Concert de les Nacions en els congressos de Roma (1980), Brussel·les (1983), París (1985) i Salzburg (1997).

El Cor d'Infants ha fet gires per Alemanya, Anglaterra, França, Itàlia, Àustria i Suïssa. Actualment, està format per 15 nens i joves d'edats compreses entre els 10 i els 18 anys, sota la direcció de Joan Toldrà.

En l'actuació del Museu Deu, el Cor d'Infants oferirà un concert amè i variat amb la interpretació d'obres de Vivaldi; d'Antoni Nicolau -figura clau del renaixement musical català dels segles xix i xx i forjador de l'escola coral catalana moderna- i del polonès Henryk Jan Botor. També cantaran cançons catalanes, com ara el famós Nigra sum o la Cançó de la Verge de Pau Casals.

El dimarts dia 18 de maig, a més a més de la tradicional jornada de portes obertes, a les set de la tarda tindrà lloc l'acte inaugural de l'exposició "Espriu-Cusachs: escultura poètica. Aproximació al fons d'art del Museu Deu", on es mostraran les 12 escultures realitzades per l'escultor Josep Cusachs, inspirades en les poemes de les Cançons de la roda del temps, d'Espriu. Les escultures també es mostraran amb dotze pintures i dibuixos d'artistes tan destacats com ara Joaquim Mir, Ricard Canals, Frederic Lloveras i Simó Busom, entre d'altres.

Amb aquesta exposició, el Museu Deu s'ha volgut unir a l'homenatge que la vila del Vendrell ret al poeta Salvador Espriu, amb motiu del 25è aniversari del seu traspàs. A més a més de l'exposició, el Museu Deu té previstos dos actes més relacionats amb Savador Espriu: el dijous 3 de juny, a les 19'30 h, es projectarà el documental de TV3 El meu avi. El temps de les paraules. Salvador Espriu, i el dijous 1 de juliol, a les 19'30 h es projectarà un itinerari virtual per Arenys de Mar.

Cal destacar que serà tot un privilegi per al Vendrell gaudir el dimarts dia 18 de la presència de l'escultor Manuel Cusachs a l'acte inaugural de la mostra.

L'entrada és gratuïta per a tothom.



©2019 Ajuntament del Vendrell