L'edició que en fa trenta del Festival Internacional de Música Pau Casals comptarà amb la primera audició mundial d'unes obres que no s'han interpretat mai en públic. La majoria d'aquestes obres van ser compostes per Casals quan tenia entre 18 i 21 anys, i són peces per a piano i violoncel. L'encarregat de dur-les dalt de l'escenari de l'Auditori Pau Casals, on se celebra el Festival, serà el violoncel·lista de prestigi internacional Lluís Claret, acompanyat al piano per Gerard Pastor i per un grup de violoncel·listes de Barcelona. Aquest serà el concert que inaugurarà un certamen que comença el 10 de juliol i finalitza el 28 d'agost amb un total de 15 actuacions previstes al llarg d'aquests dos mesos d'estiu.

La qualitat de les actuacions previstes i els artistes que les duran al Vendrell, entre ells el mateix Claret, la soprano Maria Bayo o el polifacètic Jordi Savall, demostren, segons l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, que "en temps de crisi continuem apostant per la cultura". I més encara, ha assegurat, "quan parlem de la figura de Pau Casals, que aporta també un valor afegit no només a la qualitat evident del Festival sinó també a l'atractiu turístic del Vendrell".

Per la seva banda, el gerent de l'Auditori, Juli Grandia, es va mostrar molt satisfet del programa d'aquesta edició del Festival i va destacar també la presència de l'Orquestra Camerata XXI, fidels al certamen des de fa ja algunes edicions. Camerata XXI, formació de Tarragona, o Acadèmia 1750, de Torroella de Montgrí, representen l'aposta del Festival pels projectes del país, així com també ho fa la presència de la música de cobla. Grandia també va assenyalar com a important, en el marc del Festival, l'aposta pels concerts familiars.

La presentació del 30è Festival Internacional Pau Casals va tenir lloc aquest dimarts al Palau Robert de Barcelona amb la presència de Jané, Grandia, el violoncel·lista Lluís Claret, el director artístic de la Camerata XXI, Xavier Blanch, i el gerent del Centre Robert Gerhard per a la promoció i difusió del patrimoni musical català, Oriol Pérez.

Aquest dimarts també es va donar el tret de sortida a la venda d'entrades, que ja es poden reservar a través de l'Auditori Pau Casals, de manera presencial, de dilluns a divendres de deu a dues, a la taquilla de l'Auditori en dies de concert o bé amb una petició mitjançant el correu electrònic auditoripaucasals@elvendrell.net. Els preus dels concerts enguany s'han mantingut respecte a l'any passat i es troben entre els 15 i els 35 euros, excepte el concert familiar, que per als infants tindrà un cost de 5 euros. Igualment existeix un abonament per a tots els concerts a un preu molt avantatjós, 245 euros.



©2019 Ajuntament del Vendrell