Aquest divendres dia 16 d’abril, a les 20’30 h, tindrà lloc al Museu Deu un concert de jazz a càrrec del grup Josep M. Domenech Trio. Dins el Cicle de Jazz a l'Auditori, enguany aquesta formació oferirà un espectacle musical dedicat a Federico García Lorca.

“Recordant García Lorca” és un concert que, alhora, és una aproximació al repertori de la música popular andalusa i també un record a aquest artista.

García Lorca, persona amb una gran versatilitat creadora, va destacar en els camps de la poesia, el teatre, la música i les arts plàstiques. L’any 1931 va gravar, amb gran èxit, Colección de canciones populares antiguas, acompanyant al piano la cantant i ballarina “La Argentinita”. Lorca es va revelar una vegada més com l’artista polifacètic que era, mentre que la interpretació de “La Argentinita” va ser considerada tot un exponent del sentiment que requereix el cant popular.

Josep M. Domènech ha recuperat i arranjat aquestes cançons portant-les al terreny del jazz i la improvisació en formació de trio amb el baixista Ramon Teixidó i Joan Rion a la bateria.

Aquests músics van començar a tocar junts a principi dels anys noranta i han estat l’origen de nombroses formacions i experiències jazzístiques, entre les quals destaquem: Castellet - Domènech en formació de duet, trio i quartet; Tarragona Jazz Quartet, TGN 5tet i TGN 6tet... Han participat en diferents seminaris internacionals i han actuat en cicles i festivals de jazz d’arreu de l’Estat.
Temes com Zorongo gitano, Anda jaleo, El café de las chinitas, La Tarara, Los cuatro muleros, El toro y la luna i Los mozos de Monleón, entre d’altres, es podran sentir aquest divendres a la Sala de les Catifes del Museu Deu.

Formació:
Josep M. Domènech Trio
Josep M. Domènech, piano
Ramon Teixidó, baix
Joan Rion, bateria



©2019 Ajuntament del Vendrell