Una jove orquestra, de més de vuitanta membres, serà present a l’Auditori Pau Casals del Vendrell, el diumenge 11 d’abril, a les dotze del migdia. Aquest és un concert que es presenta fora dels cicles habituals i que és fruit de l’interès de diferents institucions estrangeres per conèixer l’entorn de Pau Casals i actuar a l’Auditori Pau Casals.

Es tracta de la jove orquestra de la ciutat de Birminghan, una orquestra de molt prestigi que presenta un complet programa.

El concert s’iniciarà amb l’Obertura del Fetsival Acadèmic, de J. Brahms, i continuarà amb el Concert per a trompa i orquestra, de R. Strauss. A la segona part es podrà escoltar la Simfonia núm. 10, de D. Xostakóvitx.


La Birmingham School’s Symphony Orchestra és dirigida per Michael Seal i el màxim responsable és Sir Simon Rattle. Els membres de l’orquestra són seleccionats per mitjà d’una rigorosa audició que es fa cada any. En aquesta audició hi participen instrumentistes de totes les escoles secundàries de la ciutat de Birmingham, on seleccionen els estudiants que sobresurten. Amb el temps, l’orquestra s’ha guanyat la reputació d’oferir concerts d’alta qualitat, amb la participació de solistes professionals, i sempre amb l’afany d’oferir les obres més reconegudes del repertori simfònic. L’orquestra s’ha presentat al Birmingham Town Hall, Birmingham Symphony Hall, Adrian Boult Hall, Royal Festival Hall i Royal Albert Hall de Londres. Cada tres anys l’orquestra fa gires per diferents països d’Europa, i fa poc que han estat a Itàlia i a Praga. Aquestes gires donen als estudiants la possibilitat de viatjar, de gaudir de la història i la cultura, i sobretot de fer concerts.

Michael Seal, director, és llicenciat pel Conservatori de Birmingham i n’ha estat el director artístic des del 2002. Seal és conegut per la seva dedicació a la promoció de la música entre els joves, i sobretot pels concerts per a infants i famílies. Així mateix, és el director principal de la Simfònica de Birmingham i fa concerts cada any amb la Birmingham Philharmonic Orchestra.

Elspeth Dutch, trompa, va néixer l’any 1980 i va començar els seus estudis de trompa amb nou anys amb Simon de Souza. Quan en tenia catorze va rebre una beca de la Berkshire Young Musicians Trust i als disset va debutar a Saint John’s, Smith Square. Va anar a estudiar a la Guildhall School of Music and Drama. Des del 2002 és trompa principal amb la City of Birmingham Symphony Orchestra.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell